Tanıtım Videomuz
HÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Tarihçe

Fakültemizin temelini oluşturan İktisat Bölümü, Üniversitemizin kuruluşun takiben 1968 yılında, iktisat biliminin Türkiye'deki öncülerinden olan Prof. Dr. Osman Okyar tarafından kurulmuştur. Bu Bölüm, 1974 yılında lisansüstü, 1976 yılında lisans eğitimine başlayan ve o tarihte İşletme Yönetimi adını taşıyan İşletme Bölümü ile birlikte Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesi altında faaliyet göstermiştir. Fakültemiz, bugünkü  adıyla  1982 tarih ve 41 sayılı KHK ile  İktisat ve İşletme Bölümlerini içerek şekilde kurulmuş olup, 1983 yılında Kamu Yönetimi ve Maliye Bölümleri, 1994 yılında da Uluslararası İlişkiler Bölümü açılarak bünyemize katılmıştır. Daha önce Üniversitemize bağlı yüksekokullar/yüksekokullara bağlı bölüm şeklinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmet, Sağlık İdaresi, Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümleri de 2006 yılında Fakültemize dahil olmuştur.