Tanıtım Günleri 2026
Üniversitemiz "Tanıtım Günleri" 1-2 Ağustos 2026 tarihlerinde Beytepe Yerleşkemizde gerçekleştirilecektir. Program için tıklayınız.
FAKÜLTE BİNAMIZ HAKKINDA DUYURU!..

 

Depreme dayanıksızlığı nedeniyle yıkılması planlanan Fakülte binamızın A-B-C Blokların yıkımını yapabilmek için Çankaya Belediyesi'nden yıkım ruhsatı alınması gerekmektedir. Üniversitemizin kontrolü dışında verilen bu ruhsat, gerekli başvuru aylar öncesinde yapılmasına karşın ancak 1 Eylül 2026 tarihinde akşama doğru verilmiş olup yıkım firması, ruhsatı almasının ertesi günü, 2 Eylül 2026 tarihinde, saat 08.00'da derhal yıkıma başlamıştır.  Her bir blok yıkımının 1 hafta sürmesi beklenirken molozların alınma süreci beklenenden uzun sürdüğünden B Blok yıkımı 11 gün sürmüş ve 13 Eylül 2026'da tamamlanmıştır. Benzer şekilde C Blok yıkımı da 14 Eylül'de başlamış olup 11 gün sürmüştür. A blok yıkımına 24 Eylül 2026 tarihinde başlanmış olup bu süreç henüz tamamlanamamıştır.  Ruhsat alımından çok daha öncesinde başlayan bu süreci, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Cahit GÜRAN ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Yonca İLDEŞ yakından takip etmektedirler. 

Binamızdaki derslerin çevrim içi yapılma kararı da Sayın Rektörümüz ve Dekanımız tarafından üzerinde oldukça düşünülerek verilmiş bir karardır. Yıkımı yapan firma, yıkım sırasında bizlere D Blokta yapılan dersliklerde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmayacağını açıkça belirtmiştir. Bugüne kadar da herhangi bir sorunla karşılaşmamanın sevincini yaşıyoruz. Ancak, 4000'in üzerinde öğrencilerimiz ve 200'e yakın hocamız arasında Kahramanmaraş, Hatay, Elazığ, Düzce, Yalova, Erzincan gibi şehirlerimizde maalesef zamanında depremi bizzat yaşamış olan hocalarımız ve öğrencilerimiz bulunmaktadır. Bu hocalarımız ve öğrencilerimizden tarafımıza iletilen mesajlar sonucunda; kendilerinin yıkım sürecindeki titreşim, toz ve sesten oldukça fazla ve olumsuz yönde etkilendiğini ve o kötü günleri tekrar yaşadıklarını anlamış bulunmaktayız. Üniversite Yönetimi, bu hassasiyet ve empati ile “5 gün (28 Eylül - 2 Ekim) için yalnızca fakülte binamızda yapılan derslerin çevrim içi yapılma”sına ilişkin karar almıştır. Bu durumu bütün hocalarımızın ve öğrencilerimizin iyi niyetle ve doğru biçimde değerlendirebileceğini bilerek, sizlere anlayışınız için teşekkür eder, başarılarla dolu güzel bir akademik yıl geçirmenizi dileriz.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı